576 новозакупени книги са на разположение на читателите в Регионалната библиотека

Финансиране на стойност 9000 лв спечели през миналата година Регионалната библиотека във Велико Търново, след като участва в поредната конкурсна сесия на МК по програмата „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност”. Това припомниха за Velikotarnovoutre от книгохранилището.

Библиотечният фонд е бил обновен с 576 тома от водещи издателства като Сиела, Колибри, Хермес, Изток-Запад, Жанет-45, Абагар, Захарий Стоянов и др. Закупена е литература от областта на историята, литературната теория и история, правна литература, психология, публицистика, а също и справочни издания.

През 2014 фондовете на Детските отдели са били попълнени с художествена и научно-популярна литература за подрастващи, както и с книги от списъците за задължително лятно четене, които не достигаха като екземплярност, каза Мариана Бурова, завеждащ отдел "Комплектуване".

Включени за закупуване са били и хитови автори и заглавия, които са най-търсени в момента.

Нашумелият български писател Георги Господинов например присъства във фондовете на библиотеката с екземпляри на романа „Физика на тъгата” и новите издания на „Естествен роман” и „И всичко стана луна”. Продължат много да се четат „Български хроники” на Стефан Цанев, разказите на Калин Терзийски, Людмила Филипова с новия роман „Войната на буквите”, Христо Карастоянов, който стана носител на наградата „Хеликон” с драматичния си роман „Една и съща нощ”.

От чуждестранните автори най-предпочитани и съответно отново закупени са новите книги на Хорхе Букай, Елиф Шафак, Анди Андрюс, Джоджо Мойс, Джон Гришам, Джеймс Ролинс и изключително предпочитания последните години тийн-автор Джон Грийн.

По-голямата част от закупените книги вече са обработени и предоставени за ползване от читателите. Така, че всеки, който обича хубавата книга и не е забравил удоволствието от четенето може да посети Регионалната библиотека, защото да се чете е модерно, категорични са от книгохранилището!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов