5 комина горяха само за ден в Търновско

Крими

05-01-2015, 19:30

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зачестили пожари в контейнерите за смет вдигат на крак огнеборци

Няколко комина горяха във Велико Търново и региона само за ден, показва сводката на огнеборците. Освен заради димоотводите, в старата столица намесата на пожарникарите се е наложила заради горящи боклуци, а също и поради късо съединение, подпалило електроразпределителен панел.

Първият сигнал е подаден в 13.40 в неделя, когато в жилищна сграда на ул. „Козлодуй“ се самозапалил комин. С произшествието се справили трима огнеборци, спасявайки сградата от поражения.

Те обаче нямали време да си отдъхнат, тъй като още в 15 часа били призовани заради горяща разпределителна ел. кутия на ул. „Освобождение". Причината за това е късо съединение. Опасният инцидент е ликвидиран бързо, но възникнал следващ – друг запалил се комин на ул. „Деню Чоканов" във Велико Търново. Димоотвод изправи на нокти и живущите на ул. „Стоян Михайловски" в старата столица, които също получиха светкавична подкрепа от огнеборците.

Комин на къща се самозапалил на 4 януари и в Елена, на ул. „Йеромонах Йосиф Брадати". Един горя и в Горна Оряховица.

Подпален контейнер за смет пък притеснил живеещи в близост, тъй като силният вятър разпалвал и разнасял пламъците. Човешка небрежност при боравене с открит огън е предизвикала запалването на ул.'Теорги Живков". Това е и причината за подобен инцидент в Дебелец. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов