Горнооряховският Дядо Коледа и „С вяра в доброто“ започват годината с дарение за Алекс

Животът

05-01-2015, 10:02

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горнооряховски Дядо Коледа работи благотворително

Помогни на Алекс!

1 050 лева е сумата, която днес ще постъпи в сметката за лечението на 9-годишния Алекс Савов от Горна Оряховица. Средствата са дарение от Горнооряховския Дядо Коледа Георги Симеонов, за който Velikotarnovoutre.bg  писа първи и благодетелите от сдружението „С вяра в доброто“.

30-годишния мъж посети десетки мероприятия дегизиран като белобрадия старец срещу символична сума. Георги Симеонов зарадва горноряховските дечица и едновременно с това изпълни мисията да спечели пари за благородната си кауза. Той бе твърдо решен да дари колкото може повече средства за лечението на 9-годишното момченце, което се бори с рядко автоимунно заболяване и 20-годишния Росен Атанасов от село Черешово, страдащ от мускулна дистрофия.

Ежедневните дарители на надежда и доброта от „С вяра в доброто“ също се включат в каузата. Председателят на сдружението Лъчезар Любенов заяви, че днес ще внесе сумата в сметката на Алекс. През целият месец декември благодетелите продаваха ръчно изработени сувенири на коледния базар в Горна Оряховица. Част от сумата е осигурена и от българи в Германия и САЩ.

Това не е първото добро дело за 2015-та година на младежите от организацията. Със средствата от първият членски внос бе напълнена газова бутилка за нуждите на млада жена инвалид от Горна Оряховица, сподели Лъчезар Любенов.

Припомнят ви, че през декември месец Алекс проведе първия си курс на лечение в Германия. За съжелание резултатите бяха минимални, заради престоя от една година в която 9-годишното дете не получаваше необходимата медицинска помощ. През февруари момченцето трябва отново да отпътува за чужбина, за да осъществи втория курс на лечението си.

Протегни ръка! Помогни на Алекс!
Банка РайфазенБанк ЕАД
BG62RZBB91551005242354 в лева BIC RZBBBGSF
BG92RZBB91551005242396 в евро BIC RZBBBGSF
PayPal help_alex@abv.bg
Александър Христофоров Савов



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)