Силен вятър докарва нова порция студен въздух от днес

Новините

05-01-2015, 07:00

Снимка:

Дарик

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

С умерено, до силен, вятър в страната днес ще продължи да нахлува по-студен въздух. Минималните температури ще са между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните - между минус 1 и 4 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). Ще бъде облачно, като по-плътни ще са облаците над Западна България.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен до временно силен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север. Максималните температури ще са между 2-4 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 5-7 градуса.
В планините ще е предимно облачно, на места със слаби превалявания от сняг. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад, който през деня постепенно ще отслабва,съобщи Дневник. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7 градуса, на 2000 м - около минус 12 градуса.
Във вторник вятърът ще се ориентира от север-североизток - ще бъде умерен, а в източната половина от страната и силен, като застудяването ще продължи. На 6 януари ще е облачно, без съществени валежи.
В сряда облачността бързо ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Вятърът ще отслабне, но ще остане студено, с минимални температури между минус 13° и минус 8°. Максималните ще са между минус 7° и минус 2° градуса.
В четвъртък облачността отново ще се увеличи, през нощта срещу петък на места е възможно да превали слаб сняг. Вятърът ще отслабне още и ще се ориентира от югозапад-запад. Температурите ще започнат слабо да се повишават.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов