Преборете махмурлука с... шампанско

Животът

04-01-2015, 12:03

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Вместо традиционния зелен сок срещу махмурлук, тази година опитайте да се справите с неприятните спомени от празнуването с помощта на шампанско. 

Рано сутрин след пиянска нощ, (предстои Ивановден, Йордановден..) което сигурно ще е към три часа на обяд, вместо шкембе чорба унищожете махмурлука с чаша пенливо вино. То ще премахне главоболието и другите неприятни последици доста по-бързо, твърдят френски сомелиери.

А за да не се стига до махмурлук, пийте с мярка и започнете вечерта с вино или лек коктейл. Можете да го замените и с шампанско. Накрая след празничната вечеря, преминете към концентрат, например хубаво уиски или качествена водка.

За да се предпазите от махмурлук, преди празничната вечеря изпийте чаша силно кафе, в което е добавен лимонов сок. След като станете, отново изпийте чаша силно кафе с лимонов сок, и махмурлукът ще изчезне. Това обаче е абсолютно противопоказно за хора, които имат проблеми със сърцето.

Срещу главоболие опитайте да допрете лимонова кора до слепоочията си. Преди това обаче я обелете от вътрешната страна, така че да отстраните бялата част. След около минута върху кожата ви ще се образува червено петно, и ще ви засърби. Като изключим това неприятно усещане, главоболието ще изчезне.

А ако преди да седнете на масата, изпиете на гладно две супени лъжици зехтин, нямате голям шанс изобщо да се напиете.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов