Слави: Не се страхувам да вляза в политиката

Тв водещият призна, че чака подходящия момент

Слави Трифонов и сценаристите му изказаха своите впечатления от изминалата 2014 година. Тв водещият бе запитан от колегите си дали не обмисля впускане в политиката и защо не предприема подобна крачка.

"Не е ли ясно? Не може един човек. Така мисля. Колкото и да е качествен, силен, харизматичен и с правилните конструктивни идеи, тези и разсъждения... Не говоря за себе си, говоря по принцип... Не може един човек. Това е абсурдно, ако се разсъждава по тази посока, от който и да е човек. В шоуто е лесно. Във всеки един бизнес е лесно, защото той е ситуиран и организиран по много логичен начин, водейки до това наистина един човек да управлява и да взима решения. В политически план би следвало това да е министър-председателя, но всички механизми чрез които се движи държавата, всички подводни камъни, които са сложени в продължение на последните 25 години и на тоталитарното време, те правят подвластен на невъзможността да взимаш тези решения, които толкова лесно взимам начело на една малка група хора в професионален план", сподели Слави.

"Не се страхувам и това не е важната причина. Това не е въпрос на страх, не съм страхливец. По-скоро важната причина е, че все още, след толкова време от това, което правим заедно, не усещам тази енергия, сила и подкрепа у една голяма част от хората. Покрай това, което работим, сме много сетивни по отношение на това какво изпитват зрителите, които са и гласподаватели. Мисля, че една част от хората са силно обезверени, друга част са силно заблудени, и много малка част са готови на тази съществена подкрепа, от която държавата има нужда - независимо кой управлява. Защото това не е акт на един човек, това е акт на един народ. И когато този народ в голямата си част от своя състав е обединен и готов на един куп общи действия, които са градивни, тогава може да се появи личност. Пак казвам, не говоря за себе си", завърши Слави.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов