4 месеца строг тъмничен затвор заради кражба на масажор, мед и туршии

Крими

30-12-2014, 17:44

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Извършителят има 9 други присъди в биографията си

Мъж, който през март тази година опоскал няколко маси на кооперативния пазар в Свищов, получи ефективна присъда от Районния съд там. Според решението той ще трябва да лежи в затвора при строг тъмничен режим, заради условията на рецидив, при които е извършено престъплението.

Крадецът, който е полуграмотен вдовец, е с адресна регистрация в друго населено място, но от началото на годината гостувал на своята племеница в Свищов. На 2 март той решил, че трябва някак да компенсира роднината си, задето го изхранва и се прицелил в местното тържище. Долната част на пазарните маси е обособена като шкаф, заключващ се с катинари и много от производителите оставят стока вътре, след края на пазарния ден. Крадецът успял да разбие няколко от масите и задигнал от тях тлъста плячка - десетки буркани с мед, зимнина и туршии, както и множество бутилки с олио и вино. Сред откраднатите вещи имало дори и модерен уред за масаж.

Пред съда рецидивистът си е признал всичко, поради което е получил по-ниско наказание. Той обяснил пред магистратите, че намерението му било да занесе част от откраднатото на своите домакини, а останалите продукти да сподели с клошари.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов