Инспектират училище заради скандал с кючеци /ВИДЕО/

Царевград Търнов

30-12-2014, 14:16

Снимка:

архив, inspirelearning.net

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кадрите са тенденциозни, според ръководството на учебното заведение

Училище в Полски Тръмбеш е било подложено на инспекция заради разпространен в социалните мрежи скандален видеоклип, съобщи "Труд".

Видеото нашумяло през последните дни и било пуснато във виртуалното пространство от възмутен гражданин. То вече има почти 26 000 гледания.

Кадрите са запечатали коледно празненство, на което ученици играят кючеци под звуците на ромски оркестър в една от залите на СОУ "Цанко Церковски". Видеото предизвика лавина от негативни коментари. Вижте клипчето тук.

Стотици критики се изляха върху училищното ръководство и директорката Павлина Минева.

За много от местните жители е неприемливо под портрета на Цанко Церковски и други видни българи да звучи циганска музика и да се друсат кючеци. Обществеността в Полски Тръмбеш е възмутена от кадрите.

В социалните мрежи директорката се защити, като описа видеоматериала като тенденциозен. Според Павлина Минева коледното тържество е било със съвсем различна програма, а малката част с ромския оркестър е включена, защото доста от учениците са от този етнос.

Регионалният инспекторат по образование /РИО/ във Велико Търново незабавно се е самосезирал от кадрите. "Видеото е тенденциозно и компрометира ръководството. Цялата програма изобщо не е била с подобен акцент. Никой не оценява, че колегите се стараят да поддържат образователната система при много трудни условия", категорична е шефката на просветния инспекторат в старата столица Розалия Личева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов