7-8 см е снежната покривка в Габрово

Новините

30-12-2014, 09:24

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Проходът Шипка е проходим, пътят за Узана - също

Времето в община Габрово е ясно и студено. Височината на снежната покривка достига 7-8 см. Духа северен вятър със скорост 2 м./сек. Пулсациите през нощта са достигали 9 м/сек. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 7,2°С . Влажността на въздуха е 70 %.

Проходът Шипка е  проходим при зимни условия. Пътната настилка е заснежена, на места заледена, почистена и опесъчена. Температурата на въздуха е минус 13° С.   Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС с общо тегло над 12 тона.

Пътят за Узана също е почистен и опесъчен. В района времето е ясно и студено. Видимостта е добра, а температурата на въздуха е минус 14°С. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са заснежени, почистени и проходими при зимни условия. За почистване на пътната мрежа в градската част през изтеклата нощ и сега работят 11 машини на ОП „Благоустрояване”. За почистване на общинската пътна мрежа (селата) работят общо 17 машини на фирма „Димас”.  

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. Затруднения в движението има поради навяване на сняг в района на село Здравковец.

Топлофикация - Габрово , Хлебозавод Габрово  и ВиК - Габрово изпълняват нормално своите задължения. От Енерго-Про АД съобщават, че няма потребители лишени от ток.

Прогноза:

Днес облачността ще е незначителна с повече разкъсвания. Ще духа умерен северозападен вятър. Студено време с очаквана максимална температура около минус 3, минус 4°С. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца. В планината облачността ще е незначителна. Вятърът ще е умерен и силен и постепенно ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 10°, а на 2000 метра около минус 15°. Радиационният фон измерен тази сутрин е 0,018 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112;



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов