В Чикаго събраха 3 000 долара за Аян Садъков (ВИДЕО)

Инициатор на кампанията бе бившият международен съдия Ангел Бекяров

В Чикаго се проведе благотворителен коледен турнир в подкрепа на бившия национал по футбол на България – Аян Садъков. Инициатор на еднодневния футболен турнир беше бившият международен съдия Ангел Бекяров, който осигури екипите и мястото на провеждането на турнира, съобщава сайтът на българската общност в Чикаго – chicago.bg.

“Първо искам да благодаря на всички спортни хора, които се отзоваха на поканата за турнира. На съорганизаторите и капитаните на отборите, които се отзоваха бързо и стана равностоен турнир. Още веднъж, благодаря ви, гордея се с вас! Виждал съм във фейсбук как хората се поливат с ледена вода в подкрепа за борба с тази коварна болест. Не съм много запознат с нея, но когато видях Аян на снимка на един турнир в Пловдив, който моите колеги организираха в негова подкрепа, не можах да го позная. Взех нещата дълбоко присърце, и това е, което успяхме да направим, за да го подкрепим”, каза инициаторът на коледния благотворителен турнир – Ангел Бекяров.

Футболните хора зад океана помогнаха с 3 000 долара. За събирането на средствата се грижеше организаторът Костадин Грозданов, който сподели:

“Инициативата на Ангел Бекяров за събиране на средства за Аян Садъков съвпадна с коледните празници. Нека тези средства, които сме събрали да помогнат за въстановяването на неговото здраве.”

Купата “Аян Садъков” беше връчена на първенците от асеновградчанина Костадин Грозданов. Статуетка за най-техничен играч “Аян Садъков” получи капитанът на победителите – Стоян Трендафилов. Наградата бе връчена лично от инициатора на турнира – Ангел Бекяров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов