С алпинисти и водолази чистят основите на моста край Драганово

Мисия

28-12-2014, 18:09

Снимка:

Архив, ОУ - В. Търново

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Една от носещи колони на моста над Янтра край Драганово е подкопана

С алпинисти и специализирана техника  разчистват тоновете наноси, затлачили основите на моста край горнооряховското село Драганово. За проблемната зона преди време алармира областният управител проф. Пенчо Пенчев, по чиято поръка е организирана акцията. Причината за нея е създалата се опасност водата да прелее.

В дейностите са ангажирани и водолази, които са се спускали в реката, за да огледат затлачения участък. Алпинистите пък изваждат запречените дънери. Тяхната намеса се е наложила заради това, че мостът е на височина 10 м. над реката. Водолазите връзват дърветата едно по едно с въжета, а кран на спасителната служба ги измъква.

Арендатор от Драганово също се е включил в дейностите по почистването със своя техника и работници.

Пред Velikotarnovoutre проф. Пенчев обясни, че високите води са подкопали една от носещите стени на моста. В средата на речното корито и под съоръжението се е образувал остров от довлечени от течението клони и дървета, които създават риск за каменния брод. Водата вече е подкопала над 2 м от брега, по думите на губернатора.

Преди дни проф. Пенчев лично инспектира мястото и разпореди да се предприемат незабавни мерки за изваждане на тоновете наноси.

Областният управител е категоричен, че настоящите действия поправят стари грешки. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов