Неизгасената цигара на крадец подпалила задигната кола

Крими

27-12-2014, 16:16

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разследват пожар в лек автомобил

Извършителят откраднал возилото, след като първо обрал жилището на собственика

Истинска криминална сага се оказа палежът на автомобил в Горна Оряховица, за който Velikotarnovoutre разказа преди дни. След подаден сигнал, пожарникарите в железничарския град гасиха пламъци, тръгнали от вътрешната част на паркиран автомобил. Те спасиха колата „Опел Астра“, но част от интериора бе унищожен. Започна разследване по случая.

Независимо от това, малко след инцидента в полицията бил подаден сигнал от горнооряховец, който съобщил, че в жилището му е била извършена кражба. Липсвали ключовете за колата му, както и преносим компютър „Леново“. Изтичвайки на улицата пред дома си, човекът установил, че липсва и колата.

Бързите оперативни действия на криминалистите разплели случая и установили извършителя. Това е 21-годишен жител на село Козаревец, който въпреки крехката си възраст вече има множество криминални прояви.

Станало ясно, че крадецът проникнал в жилището на потърпевшия през незаключена врата към тераса. Задигнал най-лесно преносимите лаптоп и ключове за кола и офейкал. Пред блока успял да открие кое возило се отключва с откраднатото устройство, седнал зад волана му и офейкал. На едно от кръстовищата в Горна Оряховица обаче „Опелът“ угаснал. Крадецът не успял да се справи и зарязал возилото. Излизайки от колата обаче той изпуснал запалена цигара, която впоследствие предизвикала пожара в купето.  

Извършителят е вече с валожена мярка за неотклонение – гаранция в размер на 1000 лева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов