Свлачище затвори още един път в региона

Ограничават движението през Троянския проход, през Шипка не може с камион

Поради очакваното влошаване на времето се ограничава движението на всички видове моторни превозни средства в прохода „Троянски“, до нормализиране на пътната обстановка, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Въведени са и забрани за движението на тежки возила. С цел осигуряване на по-висока безопасност се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета). Това важи също за автомобили с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Ограничението е за официалните празнични, както и за последния работен ден преди празници – от 18:00 часа до 21:00 часа. В последния почивен ден пък забраната важи от 14:00 часа до 20:00 часа.

Постоянно ограничение има за прохода Шипка, през който не може да пътуват автомобили, по-тежки от 10 тона.

Ако пътувате из региона, имайте предвид, че се е активизирало свлачище на третокласния път между селата Царски извор – Драганово. От АПИ препоръчват обходен маршрет Царски извор-Сушица-Драганово и обратно.

Временно е въведена забрана за движение на МПС над 10 тона по пътя Дебелец-Средни колиби-Елена поради лошо експлоатационно състояние. Обходен маршрут: Дебелец-В.Търново-Лясковски кантон-Мерданя-Златица-Златишки кантон-Елена и обратно.

Пътят между Поликраище и Елена остава затворен заради пропадане на пътното платно при с. Мерданя. Обходен маршрут: Поликраище-Мерданя-Златарица-Златаришки кантон-Елена и обратно.

Има проблем на пътя Русе-В.Търново /при изхода от магазин „Метро” в чертите на гр.Русе/. Движението е пренасочено двупосочно в лявата лента в посока В.Търново, поради пропадане и деформация на пътното платно с дължина около 30 м.

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов