8 приемни семейства бяха изненадани от кмета на Свищов

Животът

23-12-2014, 12:00

Снимка:

Община Свищов

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

22 деца сираци и полусираци от Дряново бяха подпомогнати с парични средства и сюрпризирани с подаръци

С подаръци и лакомства кметът на Свищов Станислав Благов изненада деца, настанени в приемни семейства. Крайдунавската община работи активно по проекта “И аз имам семейство” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

Към момента осем са двойките, които се грижат за общо 12 момичета и момчета на възраст между 3 и 13 години. Десет от тях са изведени от Дома за деца, лишени от родителски грижи в Страхилово, а останалите две от семейна среда.

Община Свищов организира специален коледен празник за всички приемни родители и децата, които отглеждат. Домакини бяха кметът Станислав Благов, неговият заместник Емил Димитров, администраторът на проекта Даниела Станкова и социалният работник от екипа по приемна грижа Диана Георгиева. Отдел “Закрила на детето” към социалната дирекция бе представен от Надка Димитрова. „Поздравявам ви за смелостта и търпението, които имате да приемете тези деца като свои в домовете си! Благодаря ви от все сърце, че ви има!“, обърна се към приемните семейства по време на празничната среща кметът на Свищов Станислав Благов.

По време на тържеството всички малчугани бяха изненадани с подаръци и лакомства. За голямо тяхно щастие за празника пристигна и Дядо Коледа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов