Турски фес и ибрик подариха на свищовския кмет

Животът

22-12-2014, 08:00

Снимка:

Община Свищов

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бъдещ религиозен център върху имоти на Мюсюлманското настоятелство разбуни духовете в Свищов

Скандал беляза последната сесия на Общинския съвет в Свищов

Турски фес и ибрик внесъл гражданин на последната сесия на Общинския съвет в Свищов в петък. Предметите, свързвани с мюсюлманския бит, били подарък за кмета на общината Станислав Благов /СДС/, който управлява вече четвърти мандат.

Демонстративният акт бил дело на кооператорът Димитър Димитров. Той председателства ЗК "Земя 93" в свищовското село Александрово. Димитров, известен като Митьо Рижия орезилил последното за година заседание на свищовските старейшини.

Причина за това било убеждението на Димитров, че шефа на Общинското предприятие "Чистота" Илдънай Ахмедов трябва да бъде отстранен от поста си, тъй като е разследван за търговия с гласове. "Не може такъв човек да управлява солиден бюджетен ресурс от над 2 млн.лв, на колкото възлизат очакваните приходи за сметопочистването. Освен това наскоро с благословията на градоначалника в Свищов искаха да правят ислямистки център. Заради това връчих на Благов феса и ибрика, като му заявих: "Тези атрибути ти приличат, защото защитаваш само турските интереси", каза пред наш репортер Димитър Димитров.

На въпросната сесия се разгоряла истинска кавга по отношение на таксата смет за 2015 г. Димитров бил разлютен и защото неговото мнение не било чуто, макар кооперацията да е един от големите данъкоплатци.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов