От Детското отделение благодариха на Николай Ашиков, че с личен пример увлича и други да правят добрини

По инициатива на Ашиков търновски съветници подкрепиха обновлението на детския болничен сектор

Специално празнично обръщение изпрати д-р Валентин Точков, началник на Детско отделение в Областната болница, до председателя на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков. В него от свое име и от името на екипа в детския болничен сектор той пожелава на председателя, на неговите близки и колеги незабравими Коледни и Новогодишни празници!

В обръщението си докторът казва още: „Продължавайте да правите добро, защото то не остава неоценено! Искам да благодаря за жестовете, които по Ваша инициатива през изтичащата година направи Великотърновският общински съвет, за да подкрепи обновлението на детското отделение. За нас лекарите, а и за нашите пациенти помощта, която получихме от членове на ВТОбС бе нужна и навременна. Г-н Ашиков, благодаря Ви и затова, че с делата си и с личния си пример увличате и другите да творят добрини! Нека са повече хората като Вас, защото обществото ни има остра нужда от това“, написал е още д-р Точков до председателя на Великотърновския общински съвет.

По инициатива на Николай Ашиков, той и негови колеги от Общинския съвет събраха лични средства, с които помогнаха за довършителните работи при ремонта на детското отделение в МОБАЛ. Отново по негова идея млади таланти от СОУ "Емилиян Станев" нарисуваха картини, които украсиха коридорите в обновеното отделение, като Ашиков се погрижи за тяхното рамкиране и експониране. Освен естетическа наслада, със своята ведрост и положителна енергия, творбите носят и по-бързо възстановяване на малките пациенти.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)