В понеделник откриват площадката за деца с увреждания във Велико Търново

Мисия

18-12-2014, 19:00

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Площадката е на стойност 150 хиляди лева

На 22.12. 2014 (понеделник) от 14.30 часа в парк "Марно поле" ще бъде открита адаптираната детска площадка за деца с увреждания. 

След изграждането и на нея ще богат да играят и да се забавляват безопасно и деца с физически увреждания.

Проектът на Сдружение "Азбукари" се реализира във Велико Търново с личната подкрепа на кмета на общината Даниел Панов и активното съдействие на представители на местният бизнес, които подпомагат в голяма степен финансирането на съоръженията и строително- монтажните дейности.

Площадката ще има неоценим принос в процеса на социализация на децата с физически увреждания.

Площадката е на стойност 150 хиляди лева. На детската площадка ще играят деца на възраст от 3 до 12 години. Площта й е 820 кв.м., а елементите за забавление ще привличат интереса на децата с разнообразни форми и цветове. Идеята е детската площадка да се превърне в своеобразен образователен кът на открито с възможност за подобряване двигателната активност на децата с фитнес уреди. Основното съоръжение ще разполага с рампа за инвалидни колички, така че децата с увреждания да изживяват весели моменти със своите връстници. В настилката й ще бъдат интегрирани българската азбука и цифрите, по модела на успешно осъществения през 2013 година първи подобен проект на „Сдружение Азбукари“ в Южния парк в столицата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов