През ноември инспекторите от РИОСВ - Велико Търново провериха 121 обекта за спазване на екологичното законодателство

Мисия

18-12-2014, 09:00

Снимка:

РИОСВ Велико Търново

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

През изминалия месец са събрани 22 600 лева от санкции

През месец ноември, експертите на РИОСВ са извършили проверки на 121 обекта, от които 88 на територията на Великотърновска и 33 обекта в Габровска област. През периода са издадени 15 предписания с определен срок.

Акцент в контролната дейност са проверките по изпълнение на законодателството по опазване чистотата на атмосферния въздух. Проверени са 24 фирми и търговски обекти за спазване изискванията на наредбите и на условията в издадените разрешителни за емисии за парникови газове.

През месеца експерти на РИОСВ са взели участие в проверки на 35 фирми, които работят или съхраняват опасни химични вещества, на 7 общински склада и 4 площадки с БиБи кубове за съхранение на забранени и негодни за употреба продукти за растителна защита (пестициди). Проверките са извършени съвместно с представители на Областна дирекция „Полиция“, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Регионална здравна инспекция, определени със заповед на Областния управител на област Велико Търново.

През месеца са съставени два акта на фирми – за неизпълнение на предписание на РИОСВ и за нарушение на Закона за водите.

Издадени са четири наказателни постановления на три дружества и на едно физическо лице на обща стойност 5 800 лв.

През месеца са събрани 22 600 лв. от наложени глоби и санкции.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов