Намаляват изпусканото количество за язовир "Копринка"

Продължава дарителската акция на БЧК за населението в Николаево

Днес изпусканата вода от язовир "Копринка" ще бъде допълнително намалено. Вчера количеството на изпусканата през изпускателите на язовира вода е било редуцирано от 100 на 74 куб. метра в секунда, съобщи вчера ръководителят на язовирния комплекс Стоян Георгиев. От тях по река Тунджа се изпускат 62 куб. метра в секунда, а по канала за Стара Загора се изпускат 12.

Техническият обем на язовира е 142 млн. куб. метра. В момента в язовира има малко над 133 млн. Притокът в язовира е 52 куб. метра в секунда.

От РЗИ призовават населението във всички засегнати населени места от наводненията в областта да не използват за питейно-битови нужди вода от местни водоизточници (кладенци).
Продължава дарителската акция на БЧК за събиране на дезинфектанти, бутилирана минерална вода, препарати за лична хигиена и консервирана храна за населението в Николаево. Най-голяма е нуждата от консервирана храна, като за тази цел от областния щаб започнаха разговори с представители на големите хранителни вериги в региона. В Николаево, съвместно с общински служители, се изготвят подробни списъци на нуждаещите се хора, за да не се допуска недобросъвестни граждани да получават помощи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов