Обновеният детски библиотечен отдел отвори врати в Елена

Животът

12-12-2014, 18:55

Снимка:

Община Елена

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Блесва коледното дърво в Елена

Близо 30 деца посетиха обновения детски отдел към градската библиотека в Елена на неговото отваряне вчера. Той се помещава в сградата на бившия Синдикален дом на втория етаж в дъното на коридора. Събитието се превърна в празник за най-малките читатели, които оцветяваха, четоха и разглеждаха книжки. Наред с коледните песни и танци усмихнатите малчугани украсиха с радост коледното дръвче в детската библиотека.

Детският отдел разполага с четива за най-малките читатели до 10-годишна възраст. Близо 4000 книги е фонда, от които детска научно-популярна литература, българска и чуждестранна художествена литература. Във фонда на детската библиотека има и нови книги по проект „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ 2014 г., чиято цел е да активизира интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация. 
Работното време на детския отдел с граждани е всеки делничен ден от 9.00 до 12.00 часа преди обяд и от 13,30 до 18,00 часа следобед.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов