Изправят Папурката пред съда, година и половина след извършеното жестоко убийство

Крими

11-12-2014, 12:46

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Ивайло Иванов заклал съученика си и избягал, хванали го минути преди да замине за Русе с влак

25-годишният наркоман Ивайло Иванов-Папурката от Горна Оряховица, който миналата година уби зверски свой съученик, ще бъде изправен на съд. Делото е насрочено за 20, 21 и 22 януари в Окръжния съд във Велико Търново, информира вестник „Труд”.

Кървавата драмата се разиграла на 14 юли 2013 г. Тогава Папурката повикал своя приятел Тихомир Иванов в дома си в железничарския град, за да поправи компютъра му.

”След като приключил с ремонта, Тихомир поискал от Ивайло за труда си 15-20 лв. Ивайло отказал, защото нямали такава уговорка. Двамата се скарали. Ивайло грабнал нож и се сборичкали”, пише в обвинителния акт. В гнева си Ивайло захванал яростно да забива ножа в тялото на приятеля си. Само по шията на жертвата имало 20 прободни рани. След убийството Ивайло преместил тялото от хола в стаята си и го натикал под леглото. Телефоните на Тихомир пък изхвърлил край блока. Свидетели го видели с окървавени дрехи, но той им обяснил, че се порязъл на счупен буркан. Вечерта майката на Тихомир отишла да го търси в дома на Ивайло, но той я отпратил с думите, че детето й си тръгнало. По-късно убиецът обяснил и на собствената си майка, че счупил буркан с компот от малини и се порязал. Тя почистила в хола, но не влязла в стаята му, където било тялото на Тихомир.

През това време близките на жертвата продължавали да я търсят. Отново отишли в жилището на Ивайло. Позвънили, но нямало никого. Вратата обаче била отключена и те влезли. Така открили трупа на заклания младеж.

През това време Ивайло отишъл на жп гарата, купил билет за влак за Русе, но след минути бил задържан на перона.

Ивайло Иванов е осъждан два пъти за наркотици и е излежал 9-месечна присъда в плевенския затвор. Папурката е освидетелстван, че страда от параноидна шизофрения. Младежът последно е бил лекуван в психиатрична болница през ноември 2012 г. Били му изписани лекарства, но преди касапницата бил спрял да ги взема.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов