Митьо Пищова вехне в болница без пари и без приятели

Санитарки обгрижват някогашния бохем, който е напълно обездвижен

Повече от месец Митьо Пищова, който в близкото минало „прослави“ Велико Търново с бохемските си изпълнения и разгулен начин на живот, е в много тежко състояние и вехне в болнично легло. Той е стациониран в хирургичното отделение на Областната болница, след наложила се операция на коляното. Интервенцията обаче далеч не е най-големия проблем на Пищова. Мъжът е с диабет, със сърдечна и бъбречна недостатъчност. При това болестите се утежняват от затлъстяване – четвърта степен. Налага се санитарки да обслужват Митьо Пищова, който е напълно обездвижен.

Той вече няма пари, останал е и без приятели. Единственият, който понякога посещава Пищова е неговият стар другар, известен във Велико Търново като Кольо Мамата.

Стационирането На Митьо не е наложително, а и пациентът не може да остане в болницата безкрайно, но изписването му би означавало изхвърляне на улицата, признават лекари. В момента те осъществяват по-скоро социална, отколкото медицинска грижа. Някогашният бохем е изпаднал дотолкова, че няма къща или друго място, където да се подслони. Няма и никой, който би се грижил за него.

Настаняването му в старчески дом е идеалното решение на проблема, но Пищова не е в състояние да покрие тези разходи. Очевидно той ще остане да тежи на бюджета на здравното заведение, докато не се намерят благодетели, които да подкрепят пропадналия търновец. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов