Официално откриха ледената пързалка в Горна Оряховица (СНИМКИ)

Царевград Търнов

07-12-2014, 13:34

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Евгения Раданова открива ледената пързалка в Горна Оряховица

Олимпийската медалистка Евгения Раданова бе специален гост на празника

Първата ледена пързалка в Горна Оряховица вече приема своите посетители. Съоръжението бе открито с ледено шоу, с участието на деца от Спортен клуб „Айс Пик”, София, с треньор Найден Боричев, съобщават от Общината. На откриването на пързалката присъства ръководството на Община Горна Оряховица. Специален гост на събитието бе Евгения Раданова, медалист от две олимпиади и бивш спортен министър в служебното правителство.

„Убедена съм, че откриването на такива съоръжения в повече градове е пътят, по който кънки спортът ще стане популярен в България. Това е единственият начин децата и родителите им да видят за какво става въпрос, да усетят магията на пързалянето и да пожелаят да тренират сериозно. Затова съм благодарна на кмета на Горна Оряховица, че с тази пързалка помага за популяризирането на нашия спорт”, каза при откриването Евгения Раданова.

„От днес спортовете, които могат да се практикуват в Горна Оряховица се увеличават с още един. Това е поредното доказателство, че развитието на спорта и спортните бази и съоръжения в общината са сред приоритетите на общинското ръководство”, каза кметът инж. Добромир Добрев. Градоначалникът подари на Евгения Раданова икона „Рождество Христово” с благодарност и с пожелание за весели празнични дни.

Поздрав към всички присъстващи на откриването на ледената пързалка отправи малката Мария Арсова. Горнооряховската принцеса Елза изпълни песен от популярния анимационен филм "Леденото кралство". Малката Мария имаше и свои почитатели, които след изпълнението я зарадваха с цветя.

Зимният празник бе организиран от фирмата доставчик на съоръжението - „Тегея 97” ЕООД, София съвместно с Община Горна Оряховица.

След официалното откриване Евгения Раданова се снима за спомен със свои почитатели и раздаде десетки автографи. Царицата на шорттрека бе изненадана от горнооряховчанина Ангел Дучев, който й показа кънки, изработени през 1913 г.

Ледената пързалка е с площ 200 кв. м. и се намира на паркинга пред Летния театър. В средата й е вграден герба на Община Горна Оряховица.

Съоръжението е австрийско производство. Технологията за охлаждане не е амонячна и е напълно безопасна. Системата работи с етиленгликол. Издържа на положителни температури до +15 градуса. Ледената пързалка е енергоспестяваща, напълно автоматично се саморегулира според климатичните условия. В България има 13 такива съоръжения и почти 90 на сто са общинска собственост. 3 от пързалките се намират в София. Техническата поддръжка на съоръжението се поема от фирмата доставчик. Една седмица след откриването ще присъства професионален инструктор, който на място ще обучава както персонала, така и желаещите ад я ползват. Съоръжението ще бъде осветено и може да се ползва от 10.00 до 22.00 ч.

100 чифта кънки – от 24 до 47 размер ще бъдат на разположение на любителите на зимното пързаляне. Цените за ползване на съоръжението ще са: 3 лв./час за възрастни, 2 лв./час за ученици и студенти и 2 лв. за ползване на кънки. На разположение на малчуганите ще бъдат и 6 тренажора.

Ледената пързалка ще се стопанисва от ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов