16 тежки возила нарушители хванаха при полицейска операция

Акцията имала за цел противодействие на трансграничната престъпност

54 автомобила са проверени и са установени общо 16 нарушения при 12 часова специализирана полицейска операция TEN IT, съобщават от великотърновския полицейски пресцентър. Акцията се е провела на 28 ноември 2014 г. от 08,00 до 20,00 ч. във Великотрновска област, както и на територията на цялата страна. От проверените автомобили 46 са били с българска регистрация, 4 с регистрация в Европейския съюз и 4 извън него. От общия брой установени нарушения 2 са за неизползване на обезопасителен колан, 2 за тахографски нарушения, 1 за техническа неизправност, включително и нарушаване на габаритите. За нередовни пътни документи на водачите са санкционирани 3-ма, а за нередовни документи на автомобила – 2-ма водачи. Установени са и други 6 нарушения. 
Акцията е организирана по линия на TISPOL. Тя е имала за цел проверки на товарни автомобили, автобуси и евентуално превозвани в тях общоопасни товари. Контрол по безопасността на движение по пътищата и редовността на документите на водачите и превозните средства. Основната цел е била противодействие на трансграничната престъпност.

Освен в България акцията се е провела едновременно и в Австрия, Белгия, Кипър, Хърватия, Финландия, Гърция, Ирландия, Италия, Холандия, Португалия, Румъния, Словения и Словакия. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов