Пенчо Пенчев официално встъпи в длъжност

Животът

01-12-2014, 12:46

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проф. Пенчев официално встъпва като областен управител от днес

"Побеля ми главата", каза професорът, приемайки поста

В присъствието на всички служители в Областната администрация, на кмета Даниел Панов и председателя на ВТОбС Николай Ашиков, и пред медиите, досегашният губернатор проф. Камарашев официално сдаде властта на новия управител на Великотърновска област проф. Пенчо Пенчев. Заповедта за назначаването му прочете кметът Панов. За краткото време, в което беше областен управител, Камарашев е показал професионализъм и административен опит, заяви кметът, според когото в лицето на професора градоначалниците в областта са имали упора при преодоляване на бедствията, сполетели региона напоследък. В настоящия кметски мандат се изредиха 5 правителства, припомни Даниел Панов и изрази надежда, че общините ще имат възможността да работят така, както при предишния мандат на професор Пенчев, който бе губернатор при управлението на Бойко Борисов.

С различни чувства пристъпва Пенчев към позицията днес, призна самият той по време на церемонията. Увереност, че знае как да се справя с предизвикателствата и в същото време известно притеснение дали ще е възможно да се работи, както преди, сподели новият областен управител. Той изрази носталгия по времето от предходния му мандат, което по собствените му думи се е отразило и чисто физически върху него: „Побеля ми главата“, заяви шеговито професор Пенчо Пенчев.

Благодарности към екипа на Областната администрация изрази проф. Камарашев, при сдаването на поста. Сред най-важните неща, свършени в неговия мандат бе провеждането на изборите, отчете той днес. Камарашев изрази удовлетворение, че Областната управа преминава от един професор в ръцете на друг. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов