На 5 декември грейва коледната елха във Велико Търново

Мисия

01-12-2014, 07:19

Снимка:

fakti.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Коледен базар и лунапарк ще радва великотърновци

Във Велико Търново коледното настроение вече се усеща по страропрестолните улици. Празничната треска ще завладее напълно жителите на града на 5 декември. Тогава ще бъдат тържествено запалени светлините на внушителната елха разположена пред главния вход на сградата на Общината. Веднага след това в 18:00 часа ще бъде официално открит Коледния базар от кмета на Велико Търново Даниел Панов. В парка Марно поле ще бъдат разположени 25 къщички-павилиони с атрактивни коледни артикули. Малките магазинчета ще бъдат отворени всеки ден от 1 до 31 декември от 10:00 до 20:00 часа.

Заради кризата нови светлини не са купени , но пък общината е подготвила много изненади за децата преди празника. На коледния базар в града ще бъде поставена поща, където всички малчугани ще имат възможността да пуснат писмата със своите желания до Дядо Коледа. Крайният срок е 24 декември. Всяко писмо ще получи отговор, затова нека родителите да проверят дали адреса е написан правилно.

В момента върви изграждането на лунапарк на северния вход на парка "Марно поле". Доброто старо Виенско колело отново ще присъства сред атркационите. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов