Делегация от град Нахчеван, Азербайджан посети Велико Търново

Животът

28-11-2014, 11:01

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Представителите на делегацията изявиха желание да осъществят контакт с университетите на територията на града

Делегация от град Нахчеван, Азербайджан посети град Велико Търново. Делегацията водена от кмета на град Нахчеван  Вугар Сафаров и Н.Пр. Емил Каримов – посланик на Република Азербайджан в България се срещнаха със заместник-кметовете на Община Велико Търново.

На срещата бяха обсъдени възможностите Община Велико Търново да си сътрудничи с град Нахчеван в различни сфери, информират от общинска администрация. Заместник-кметовете  представиха пред делегацията географските дадености и културно-историческото наследство на града. От своя страна кметът на град Нахчеван и посланикът на Азербайджан отбелязаха, че Велико Търново има допирни точки с Нахчеван в сферата на туризма и то най-вече с красивите туристически обекти и природата.

Представителите на делегацията изявиха желание да осъществят контакти с университетите на територията на града и да осъществят за в бъдеще  образователен обмен, също така потвърдиха желанието си  да участват в изложението „Културен туризъм“ през 2015 година. Азербайджан има изключително силно присъствие на европейските туристически борси през последните години, затова и гостите изказаха намеренията си да си сътрудничат с Велико Търново в сферата на туризма.

Нахчеванската автономна република е част от Република Азербайджан. Градът Нахчеван е известен с богатото си културно наследство и история, за които има данни от преди 1500 г.пр.н.е. Градът е и важен транспортен възел за цялата страна. През 2014 година Нахчеванската автономна република отбелязва 90-годишнина от образуването си.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"