Горнооряховски Дядо Коледа работи благотворително

Мисия

22-11-2014, 14:27

Снимка:

www.bg-damma.com

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежите от "С вяра в доброто" дариха средства за манастир в Арбанаси

Спечеленото ще предостави за манастира „Св.Николай“ и лечението на момче с мускулна дистрофия

Горнооряховчанинът Георги Симеонов се дегезира като Дядо Коледа от 3 години насам и радва малчуганите със своето присъствие и подаръци. 30-годишният мъж провокира детските усмивки и създава добро настроение по частни партита за скромните 5 лв. Георги не влиза в ролята на добрия белобрад старец за да забогатее, а за да помогне. „Половината от спечеленото ще предоставя за ремонта на манастира „Св.Николай“ в село Арбанаси, а другата половина ще даря за лечението на 20-годишното момче Росен Атанасов от село Черешово, който страда от мускулна дистрофия.“-каза за Velikotarnovoutre.bg благородния мъж.

На миналото Рождество Христово горнооряховския Дядо Коледа зарадвал бившия волейболен национал Тодор Велинов. Спортистът, гордост не само за железничарския град, но и за цяла България е инвалид с множествена склероза и не може да се придвижва сам. Георги бил до него на Коледа и успял да го зареди с празнично настроение.

30-годишния мъж работи в колбасарски цел, а през останалото време свири в оркестър „Плам“. Казва, че никога няма да забрави момента, в който си е закупил костюма на Дядо Коледа и усмивките, които провокира в децата. „Карам ги  да пеят, да казват стихчета, а по-възрастните забавлявам с вицове.-споделя Георги.

Горнооряховският Дядо Коледа е и футболен фен. Той не пропуска нито един от мачовете на Локомотив и преживява заедно с отбора победите и загубите.

Симеонов споделя, че вярва в чудесата по Коледа. „Нека в празничната нощ всеки прегърне любимите си хора и се помоли за здравето и благоденствието на българския народ и тогава чудото ще се случи!“-убеден е той.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)