14 двойки преповториха брачните си клетви след 50 години съвместен семеен живот

Мисия

22-11-2014, 11:10

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

77 семейства от Горна Оряховица празнуват тази година "златна сватба"

В Деня на християнското семейство по традиция Община Горна Оряховица организира честване на „златни сватби”. 14 двойки сключили брак през 1964 година, преповториха отново брачната си клетва, с пожеланието тя да е в сила и през следващите 50 години. „Младоженците” бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Семейството за българина е крепост. Поздравявам ви с вашата златна сватба – основаваща се на любов, приятелство, съпричастност и взаимопомощ във времето. Нека продължим да отстояваме и пазим своите изконни ценности, за да има светъл пример за идните поколения”, поздрави юбилярите инж. Добрев и вдигна наздравица заедно с тях. Те от своя страна му пожелаха да стигне и да надмине по дълголетие техния семеен живот.

Празникът с брачните двойки споделиха и заместник-кметът Йорданка Кушева и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова.

Инж. Добрев връчи поздравителни адреси, цветя и малки подаръци на семействата.

77 са семейните двойки в Общината, които тази година празнуват „златна сватба”. 37 от тях са от Горна Оряховица. Всички те са получили поздравителни адреси от кмета на Общината инж. Добромир Добрев



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов