Заловиха група от осем мъже, крали стотици метри електрически кабел

Крими

20-11-2014, 13:26

Снимка:

EVN

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Масови кражби на кабели в Пловдив

Хванаха крадци на ток в Казанлък

Тримата са хванати в момент на кражба, останалите - докато предавали жиците

При съвместни действия на служители на ГД “Криминална полиция” и Второ РУМВР - Стара Загора е пресечена престъпната дейност на група, извършвала множество кражби на електрически проводници от електропреносната система на територията на областите Стара Загора, Бургас, Сливен и Ямбол, съобщиха днес от пресцентъра на МВР.

В момент на кражба на силов електрически кабел и осем трансформатора от обект в село Дядово, община Нова Загора, са задържани трима мъже – на 39, 29 и 34 години, многократно криминално проявени и осъждани за кражби и грабежи и вещно укривателство.

На 12 ноември в Стара Загора са били задържани още петима души докато предавали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали меден кабел 200 метра за около 2000 лева, откраднати на 8 ноември.

Петимата са на възраст от 33 до 37 години, всичките многократно осъждани за кражби.
И в двата случая са открити и иззети откраднатите кабели, както и други вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на групата. Образувани са досъдебни производства, като на осемте мъже съдът е постановил постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов