Днес решават дали Малката Рижа остава в психодиспансера

Психиатри се събират днес, за да решат съдбата на Малката Рижа. Той ще премине през обстоен преглед и психотест, който ще установи дали има нужда от специализирани грижи и по-продължително лечение. 27-годишният Симеон Стоянчов е наркозависим и страда от личностно разстройство. Поне такава е временната му диагноза. Може да се окаже обаче, че той има по-сериозно заболяване. Ако медиците преценят, Малката рижа може да прекара доста време в психодиспансера.
Симеон Стоянчов бе настанен принудително в клиниката преди три дни, след като нападна за пореден път възрастен мъж на улица в комплекс „Меден рудник”. Известният и криминално проявен бургазлия бе настанен в Центъра за психично здраве в Бургас в неделя за едно денонощие. Междувременно обаче Районният съд удължи предстоя му там с 48 часа заради влошаване на състоянието му. Лекари отказаха да коментират какво е наложило удължаването на принудителната мярка, но според запознати той е изпаднал в абстиненция.
Постановлението на Районната прокуратурата за извършване на незабавна проверка във връзка с неадекватното поведение на Стоянчов е било издадено на 12 ноември. Проверката е разпоредена заради видимо нестабилното психическо състояние на Симеон, заради което той бе арестуван няколко пъти през последния месец.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов