Да бъдеш Аида - Владислава Гарвалова в ролята на етиопската принцеса във Велико Търново и Русе

Велико Търново Лайф

18-11-2014, 14:44

Снимка:

www.trivago.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Камила ще дебютира на великотърновска сцена в операта "Аида"

Спектакълът на операта „Аида” от Джузепе Верди на Държавна опера-Русе ще бъде представен на 19 ноември от 19.00ч. на сцената на Двореца на културата и спорта  „Васил Левски” във Велико Търново, а на 20 ноември – на сцената на Операта в Русе.
Солистката на Русенската опера Владислава Гарвалова ще изпълни ролята на Аида. Ще й партнират Стоян Даскалов в ролята на Радамес, Андреана Николова – в ролята на властната Амнерис, Венцеслав Анастасов – Амонасро, Калоян Христов – Рамфис, Стоян Стоянджов - в ролята на Фараона. Участват още Теодора Чукурска, Александър Баранов, хор, оркестър и балет на Държавна опера-Русе. Диригент Роберто Рега от Италия.

Владислава Гарвалова е певица с красив глас, впечатляваща вокална техника и артистично присъствие, с богат репертоар, който включва роли от произведения на композитори от различни стилове и епохи. Еднакво добре се чувства в ролите от оперите на Моцарт, Белини, Верди, Офенбах, Пучини...Гласът на Владислава плени русенци и при първия артистичен експеримент „Опера над Русе” на фестивала за съвременна култура „Аз, градът”, когато певицата не се поколеба да пее, носейки се на балон над центъра на Русе.

Аида е една от любимите й роли, към която винаги подхожда с много голяма отговорност и любов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов