През 2015 година главните улици във Велико Търново ще имат реконструирани тротоари

Животът

14-11-2014, 08:35

Снимка:

www.burgas.utre.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

До края на годината ще приключи ремонта на южните зали на стадион "Ивайло"

В кварталите пък по тротоарите ще бъде положен асфалт

С новата година идват и нови тротоари. Общинската администрация във Велико Търново изготвила проект чрез, който ще се реализират всички тротоари по главните улици в старата столица. В него са включени от кръговото на Качица до съда, от улица "Христо Ботев" до ОД МВР Велико Търново до Царевец, както и булевард "България" Реконструкцията ще излезе 7 460 000 лева. В кварталите пък тротоарите ще бъдат асфалтирани по примера на много европейски градове, съобщи кметът Даниел Панов. Това ще излезе по-евтино на Общината, както и по-лесно за поддържане.

През 2014 г. са извършвани частични ремонти на тротоарните настилки в старата столица на улиците ”Тодор Балина”, ”Страцин”, ”България”,”Мармарлийска” и ”Бачо Киро. 

За първи път бяха направиха от асфалт повдигнати пешеходни пътеки на булевард ”България”и улиците ”Мармарлийска”,”Никола Габровски” и ”Славянска” за ограничаване на скоростта на пътните превозни средства и подобряване на  пътната  безопасност, отчете Панов.

Допълнително през годината бяха поставиха и изкуствени гумени неравности за ограничаване на скоростта на МПС на ул.”Димитър Буйнозов”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов