Актуални проблеми на сигурността обсъждат в Националния военен университет

Кметът приветства участниците във форума

Кметът Даниел Панов приветства  участници в научна конференция „Актуални проблеми на сигурността”. Конференцията се провежда в Национален военен университет „Васил Левски”. Неин гост бе заместник министъра на икономиката г-жа Даниела Везиева. Участие вземат експерти в областта на отбраната и сигурността.

„В дните, в които отбелязваме 25 години от началото на демократичните процеси в България е добре да си припомним, че извоювахме свободата си, като общество, но пред нас стоят множество проблеми с гарантиране на сигурността ни като държава.

Въпреки, че България е член на колективната система за сигурност на НАТО пред нас стоят множество специфични и неотложни проблеми.

Вътрешните и външни аспекти на сигурността са важни за разбирането на това какво се случва и къде е мястото на България в регионален, европейски и световен контекст.

Убеден съм, че научната конференция, на чието откриване имаме честта и удоволствието да присъстваме днес е още един принос в усилията на експертите в тази област е както да систематизират заплахите, така и да набележат реални, навременни и адекватни мерки за гарантиране на националната и регионална сигурност.

България, Балканите, Европа и Светът се променят бързо. Сигурен съм, че нашите експерти разбират и отчитат тази динамика. Всички разчитаме на техният професионализъм и отдаденост на усилието да гарантираме сигурността на Майка България”- заяви г-н Панов.

Той обърна внимание и на необходимостта от това направените научни доклади и съобщения да имат практическо приложение в усилията на местната и централна власт при превенцията и ликвидиране на последиците от бедствия и аварии за предпазване на гражданите и инфраструктурата.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов