Плевенският театър гостува на сцената в Елена

Мисия

12-11-2014, 16:19

Снимка:

Община Елена

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Машина за сняг и руски песни ще допълнят атмосферата на "Женитба" по Гогол

Драматичен театър „Иван Радоев” – Плевен ще се представи пред ценителите от възможденска Елена с уникалния си спектакъл "Женитба" по Н. В. Гогол. Режисьор на спектакъла е Николай Урумов, който влиза и в главната мъжка роля.  Режисьорът е заложил на прекрасни руски музикални произведения от класически автори, които усилват допълнително ефекта от брилянтния текст на Гогол. Действието в пиесата се развива през зимата, като за целта е осигурена и машина за сняг.
Историята за жениха Иван Кузмич, който иска да вземе за Агафия Тихонова за жена, а тя от своя страна се колебае между неколцина други кандидати, представена по невероятно спешен начин от класика Гогол, е получила прекрасна интерпретация от режисьораНиколай Урумов. Той се превъплъщава и в образа на жениха Иван Кузмич и завладява публиката с неподражаемото си присъствие и комедиен талант. Омаломощаващ смях при всяка сцена обещават на публиката актьори и организатори. 
Спектакълът започва в 18 часа на 17 ноември /понеделник/. Билети и резервации - на касата на читалището. Цената на билетите е 4 лева за ученици и пенсионери, а редовните билети са по 5 лева. 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов