"Паякът" арестува коли на загуба

Царевград Търнов

12-11-2014, 15:30

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Паякът" ще излиза по-солено на шофьорите нарушители

Компенсират с по-ниски заплати на служителите

Не залагаме печалба нито в задържането на превозните средства със скоба, нито за преместването им с паяка. Това заяви главният счетоводител на търновското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи” в заседание на Постоянната комисия по ТСУ, транспорт и паркиране. По нейни думи реалната цена на задържането е малко над 19 лв., а на преместването 45 лв. От 1 януари 2008 г. досега дейностите се извършват съответно срещу 10 и 36 лв. Компенсирането е за сметка на заплатите на служителите, които са най-ниски сред търговските дружества с общинско участие, съобщи общинското кабелно радио. 
Припомняме, че от „Паркинги и гаражи” настояват цената на скобите да стане от 10 на 15 лв., а на паяка – от 30 на 42 лв., като освен това расте плавно през следващите години. 
Предложението се подкрепя от общинските съветници в Комисията по териториално-селищно устройство, транспорт и паркиране. Предстои да бъде обсъдено на редовното заседание на местния парламент, което ще се проведе на 20 ноември. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)