Директорът на Институт "Сервантес" посети ВТУ

Животът

12-11-2014, 08:48

Снимка:

ВТУ

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

На срещата бяха обсъдено обучението по испански във великотърновското висше учебно заведение

Ректорът на Великотърновския университет проф. дпн Пламен Легкоступ посрещна във великотърновската Алма матер Хавиер Валдивиелсо Одриосола, директор на испанския Институт „Сервантес“ за България.
По време на визитата бяха обсъдени широк кръг от теми - обучението по испански език, изпитите за сертифициране, които се провеждат в Университета, свободното използването от студенти на електронната библиотека на Институт „Сервантес“ с хиляди заглавия на испански език, както и сътрудничество при организирането на съвместни събития между двете образователни институции. 
От своя страна г-н Хавиер Валдивиелсо Одриосола заяви, че Великотърновският университет е приоритетен за Институт „Сервантес“ и за испанската страна като цяло, защото винаги е бил един сериозен център за обучение, развитие и разпространение на испанския език и култура в България. 
Проф. Легкоступ запозна госта с историята на Университета, като в края на срещата двамата си пожелаха това пълноценно и ползотворно сътрудничество да продължи и занапред.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов