Прибраха в психиатрията жена, искала да убие детето и себе си

Животът

11-11-2014, 20:12

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Намесата на спешните медици предотвратила кървава трагедия в село Ресен

40-годишна жена от великотърновското село Ресен днес изправила на нокти своите близки и съседи, а и спешните медици от старата столица, научи Velikotarnovoutre.

Майката на първокласник била със сериозна депресия, заради което преди време е лежала в психиатричната болница в Плевен. След прибирането си тя била значително по-добре, но през последните дни хората започнали да забелязват нови тревожни признаци.

Жената непрекъснато говорела за смъртта, не криела желанието да сложи край на живота си. „Не се излагай, имаш дете“, мъмрели я всеки път комшийки в Ресен.

Очевидно в главата на депресираната майка се е оформила мисълта, че няма право да причинява такава загуба на момченцето си и трябва да убие първо него, а след това себе си.

Днес, въоръжена с нож, майката тръгнала да вземе детето от училище, за да изпълни злокобния план. Той включвал смърт за момченцето и прерязване на собственото й гърло.

По щастливо стечение на обстоятелствата, нейни близки разбрали за намисленото и само това е причина селото да не замръкне окървавено. Хората потърсили помощ на спешния телефон и скоро на адреса на семейството дискретно пристигнала линейка. Жената била упоена и откарана в отделението на Спешна помощ във Велико Търново.

Преди няколко часа тя е била приведена в психодиспансера в старата столица, а детенцето не подозира за смъртната опасност, с която се е разминало. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)