Днес откриваме петото годишно време - Карнавалът

Мисия

11-11-2014, 09:57

Снимка:

www.monitor.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Началото на празника ще започне на площад "Първи май"

Стрелките на карнавалния часовник отново са вързани, остават броени часове, за да бъдат освободени. Но дали това е същият часовник или не и какво ще се случи утре в 11 часа 11 минути и 11 секунди ще разберете ако от 10:30 сте на централната градска улица „Радецка“..

В един и същи час градове от цял свят ще започнат подготовката си за най – пищния и колоритен празник – Карнавалът. Към Габрово ще потекат поздравления от Рио, Рим, Венеция, Кьолн, Аалст, дори от селището на Христо Пимпирев в Антарктида. Началото на шумния празник ще започне от площад „Първи май“ с музиката на Оркестър „Габрово“, под отчетливото барабанене на Ранката Барабанката и със специалното участие на габровската котка, на която от месец май досега пак и е пораснала опашката. Кулминацията на шумната олелия ще бъде на вече традиционната сцена пред  Умниковото школо.

Много танци, музикални изпълнения и изненади са подготвили организаторите от Община Габрово, но за да станете свидетели на всичко това трябва да присъствате. И още нещо, утре ще бъде обявено мотото на следващия Карнавал, който ще се проведе на 16 май 2015 година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов