Надробиха крака на известен плевенски футболист

Централният нападател на Академик (Свищов) Десислав Русев е със счупен на две места десен крак

Известният плевенски футболист и настоящ централен нападател на Академик (Свищов) Десислав Русев е със счупен на две места десен крак. Ужасът се случи в последните секунди на двубоя от 13-ия кръг на Северозападната В група в Габрово, където „студентите“ спечелиха с 1:0 срещу местния Янтра. Бранителят на домакините Ивайло Тодоров връхлетя с бутоните в краката на Русев. Последният падна като отсечен. Реферът Никола Петров веднага даде знак носилката и лекарският екип да влязат на терена и вдигна директен червен картон на Тодоров.

На мача бе и кметът на Свищов – Станислав Благов, който веднага се зае с организацията около транспортирането на тежко контузеният до болницата в Габрово. Там рентгеновата снимка показала счупване на две места, пише "Спортал".

35-годишният Русев моментално бил откаран в Ортопедичната клиника в родния му Плевен.

"Ще съдим до дупка този, който няма как да нарека футболист. Видя се, че умишлено извърши нарушението. Трябва да му наложат сурово наказание и въобще повече да не стъпва на терена", закани се изпълнителният директор на Академик – Анатоли Дончев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов