Правим секс само за кеф

Децата ще се раждат инвитро

До 2050 г. сексът ще е само за кеф, а не за създаването на бебета. Това смята 91-годишният проф. Карл Джераси, бащата на противозачатъчното хапче, цитиран от в. „Сънди телеграф", пише "Всеки ден".

 Според известния учен, който е роден във Виена от баща българин и майка виенчанка, до 2050 г. бебетата в западния свят ще се раждат след инвитро процедури. Тогава неговото хапче ще стане излишно, тъй като мъжете и жените първо ще замразяват своя генетичен материал, а след това ще се стерилизират. Новата тенденция ще сложи край на абортите и няма да има деца, които да са непланирани, прогнозира проф. Джераси.

 Напредъкът в лечението на стерилитета ще кара все повече двойки да прибягват до инвитро оплождане, дори да нямат проблеми. Ще се появи и поколението „маняна" (от исп. „утре"), които ще са спокойни, че родителството може да бъде отлагано без последствия. Тези по-възрастни родители може да имат дори по-здрави деца, тъй като техните яйцеклетки и сперматозоиди ще са по-млади.

 В бъдеще 20-годишните жени първо ще замразяват яйцеклетки, за да правят кариера и да търсят подходящ партньор. Дори и да нямат проблем, те все повече ще избират инвитро процедурите за зачеване заради напредъка на генетичния подбор, прогнозира проф. Джераси.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов