Само за ден продаваха принудително емблематичния за Велико Търново Интерхотел

Царевград Търнов

09-11-2014, 10:21

Снимка:

geosviat.com

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

На 5 ноември частен съдебен изпълнител обявил за продан най-големия хотел във Велико Търново и централна северна България - култовия „Интерхотел Велико Търново”. Кандидатите трябвало да наддават от стартовата цена 7, 5 милиона лева, съобщи "Борба". В съобщението, качено на сайта на частните съдебни изпълнители у нас и изготвено от Виктор Георгиев, бил описан надлежно целият имот. От него станало ясно, че се продава огромният комплекс, заедно с ресторантите, градините и нощния бар.

Интерхотелът, както е известен, е посещаван от туристи от цял свят и е предпочитано място за конференции, сватби, абитуриентски балове и празненства. Капацитетът му е от близо 400 души. Хотелът работи и в момента, уточниха от кантората на частния съдебен изпълнител, образувал процедурата.

Собствениците имат договорна ипотека за 19 милиона лева в полза на Корпоративна търговска банка, става ясно още от обявлението. Взискателите обаче не са от фалиралата банка, а на малки компании, към които хотелът забавил плащанията си в продължение на няколко месеца. Сумите не били големи, но въпреки това е задействана процедурата.

От ръководството на комплекса все пак погасили дълговете си. Затова още в края на същия ден, когато било пуснато обявлението, принудителната продан била отменена.

 “Грандхотел Велико Търново” е построен през 1981 г. по проект на известния тогава архитект Никола Николов



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов