ГЕРБ и АБВ подписаха споразумение за партньорство

България над всичко, заяви Борисов, програмната декларация е добър документ, посочи Първанов

Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на АБВ Георги Първанов подписаха споразумение за партньорство. България над всичко, коментира решението за подписания докувент Борисов. Той обясни, че ако резултатите от изборите са били различни, ситуацията също е щяла да бъде различна.
Бойко Борисов благодари на АБВ и лично на Георги Първанов за проведените разговори в рамките на консултациите и за подкрепата, която от партията декларират към ГЕРБ.
Европейските ни партньори казват за Ивайло Калфин, че е един от най-добрите експерти в политическия спектър на Европа през последните години, посочи Борисов.
С този документ ние поемаме ангажимента да подркрепяме програмната декларация, която беше изготвена с активното участие и на нашия преговорен екип, заяви Георги Първанов.
Това е един от добрите програмни документи за последните години, заяви той.
В тази програмна декларация са отразени голяма част от нашите предложения, може би около 40 в различни сфери -  изборното законодателство, социалната политика и много други.
Фактът, че подписваме споразумение за партньорство показва, че ние сме в по-различна позиция от Реформаторския блок.
АБВ си запазва правото да остоява позиците си, когато те не са залегнали в този документ.
Но всяка различна позиция ще бъде остоявана тогава,  когато сме изчерпали възможностите на диалога, каза още Георги Първанов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов