Болярите вече плащат местните налози по банков път и с преференции

Новините

06-11-2014, 14:56

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общинските данъчни без обедни почивки, работят в събота и неделя

Велико Търново е сред малкото общини, които предлагат възможност за плащане на данъци и такси по банков път от цялата страна

Банка ДСК и Община Велико Търново сключиха споразумение за разширяване на услугите, които Банката предоставя на данъкоплатците на общината, с което се осигурява удобен и практичен начин за плащане на местни данъци и такси. Това съобщиха от общинския пресцентър.

От 12 ноември 2014 г. собствениците на имоти на територията на Община Велико Търново от цялата страна ще могат да заплащат дължимите на общината данъци по Закона за местните данъци и такси както във всички офиси на Банка ДСК, така и през платформата за интернет банкиране „ДСК Директ”.С непрекъснато обогатяващите се функционалности „ДСК Директ” се наложи като една от най-надеждните и лесни за управление платформи за интернет банкиране, която предлага максимално улеснение на  клиентите на Банката.

Без да се налага посещение на банков офис или на каса на общината, данъчно-задължените лица от Община Велико Търново, които притежават разплащателна сметка,  могат да се информират през „ДСК Директ” за дължимите суми по съответната данъчна партида, както и да заплатят дължимите данъци за недвижим имот и за превозно средство, както и таксите за битови отпадъци и за притежаване на куче.  Задълженията за местни данъци и такси ще могат да бъдат заплащани както в пълен размер, така и на вноски, заедно с неплатени суми за предходни данъчни периоди и лихви върху тях, в случай че такива са налични.

Банка ДСК и Община Велико Търново планират да предложат и още една възможност - за приемане на плащания на задължения на патентен и туристически данък.

За ползване на новите услуги, Банката ще прилага преференциални такси.    

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов