Обградените от жандармерия къщи са на телефонни измамници

Крими

05-11-2014, 11:29

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Акция на ДАНС в Павликени

Операция на ДАНС тече в Павликени

Жандармерия претърсва няколко къщи в Павликени. Според нашите източници в града има присъствие и на служители от БОП. Домовете, в които текат обиски са собственост на така наречените роми „бургуджии“. Тези фамилиите не са се обособили в ромски квартал, а притежават къщи на различни места в града.

Патент на бургуджиите са телефонните измами. Нашите източници припомнят, че бургуджии живеят още в горнооряховския квартал Калтинец, в русенската община Ветово и плевенското село Ново градище. Именно тези населени места са като инкубатори за телефонни измамници, показват криминалните и съдебни статистики.

Засега обаче нямаме официално потвърждение от властите за целта на операцията. Първоначалната информация бе, че става дума за противодействие на тежки финансови престъпления. Информаторите на Velikotarnovoutre не изключват възможността телефонните измамници да са разширили обхвата на престъпната си дейност.

Жителите на Павликени днес буквално аплодират органите на реда. Хората се радват на полицейското присъствие, разказаха по телефона пред наш репортер местни жители.

4 камионетки с жандармерия са се изсипали в центъра на Павликени в 6.30 ч. днес. Никой в местното полицейско управление не е подозирал за плануваната акция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов