Подобрете тонуса си с аромати

Животът

01-11-2014, 08:57

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Мирисът на прясно смляно кафе повишава способността да запаметяваме

След топли и слънчеви дни от преди десетина дни, зимата ни връхлетя изненадващо и това често се отразява на настроението и тонуса. 

Ето някои арома трикове за възвръщане на виталността и работоспособността.

Миризмата на канела подобрява концентрацията и намалява раздразнителността. Тя навява асоциации за уютните спомени на коледните канелени сладки в родния дом. Когато детето учи, сложете близо до бюрото му няколко пръчици канела, или просто отворете пликче с ароматната подправка. Тя е особено полезна и за шофьорите.

Ако ви предстои дълъг път, поставете канела в колата, прекрасният аромат ще ободри и концентрира шофьора.

Миризмата на кафе, особено прясно смляно, също върши чудеса. То ни кара да се чувстваме бодри, свежи, повишава способността за запаметяване. Не е необходимо  постоянно да се наливаме с кафе, смлените зърна освежават и без да се консумират.

Особено ценен за здравето е не само лимонът, но и неговият аромат. Проучване във Филаделфия показва, че миризмата на лимон ни кара да се чувстваме по-здрави. 

Ментата е отдавна известно средство за успокоение на стомаха. При изследвания се оказало, че не само билката, но и нейният аромат действа по същият начин –подобрява храносмилането, успокоява спазмите, спомага за спадане на високата температура.

Миризмата на лавандула панацея за нервното безпокойство. Действа успокояващо и подобрява  съня. Лавандулата гони молците, така че с торбичка в гардероба с тази билка имаме двоен ефект.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов