14 000 лева дали баба и дядо на измамници

Нова вълна от масови измами залива страната

Въпреки многогодишните предупреждения на полиция и медии, възрастни хора редовно падат в капана на изкусни телефонни измамници. След като за известен период се наблюдаваше затишие на този род измами, за чиито първоначални автори се считат жители на горнооряховския квартал "Калтинец", напоследък нов бум отчитат органите на реда в страната. Особено зачестиха "ало" измамите във великотърновско, габровско и ловешко.

Двама възрастни габровци - жена и мъж, вчера са станали поредните жертви. И двете измами са били извършени по "сценария" за инциденти с близки хора. Измамниците обаче вече не използват историята за болни от "ебола" роднини, тъй като напоследък за този сценарий се говори много. Напоследък най-вървежни са фалшивите доктори, които обясняват, че без скъпоструваща операция близките на потърпевшите ще останат приковани в инвалидна количка.   От 76-годишна жена измамниците вчера са взели 1500 лева уж за лечение на сина й във Варна, а от 76-годишен мъж са успели да изкопчат други 6500 евро.
И двамата възрастни габровци сами са предали парите на непознати мъже, които чакали пред входовете на домовете им. По двата случая са започнали досъдебни производства.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов