13 търновски села останаха без ток

Царевград Търнов

25-10-2014, 14:56

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Продължават усилено да чистят снега в града

Продължава усилената работа по снегопочистването и отстраняването на падналите дървета на територията на града и общината. 13 населени места на територията на общината са с прекъснато електроподаване, заради прекъсната електропреносна мрежа в следствие на падналите дървета. Останали без ток са селата Беляковец, Самоводене, Пчелище, Капиново, Големани, Нацовци, Габровци, Хотница, Велчево, Плаково, Райковци, Килифарево, Миндя. Сигналът е подаден от Оперативния щаб, сформиран от кмета Даниел Панов към Енерго ПРО, които вече работят с  5 екипа в Килифарево, Самоводене и Райковци по възстановяване на електроподаването. Наличната  техника в момента почиства снега по улиците в кварталите - Бузлуджа, Картала, Зона Б и централна градска част. Включени са ресурсите и на Областно управление "Пожарна безопасност", ОП "Зелени системи" и две частни фирми, които отстраняват паднали и счупени дървета и клони в района на Стара болница, ЖП гарата, пред Факултета по Изобразително изкуство, кв. "Бузлуджа", бул. "България", ул. "Никола Габровски" и под хълма Трапезица.
Със Заповед на Кмета наличната техника в 36-те населени места е започнало почистване на улиците вътре в селата. На общинския телефон за подаване на сигнали са получени повече от 140 сигнала за паднали дървета и затрупвания от сняг.
Сигнали и проблеми  със снегопочистването могат да се подават на телефони: 062 619102 и 0888535603.
Общинска администрация апелира към всички граждани да бъдат внимателни, придвижвайки се по тротоарните пространства, поради опасност от падащи клони и мокър сняг!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов