Даниел Панов лично координира дейностите по почистване на снега

Царевград Търнов

25-10-2014, 12:51

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

12 снегорина чистят Велико Търново

Временно затварят улиците, по които има задръствания

От началото на обилният снеговалеж днес Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов  лично координира и наблюдава работата по почистването на улици и пътища във Велико Търново и общината пътища, заедно с екипа, ангажиран с организацията по снегопочистването. Това съобщи общинският пресцентър. 

В предиобедните часове на деня, на няколко места в града възникнаха “тапи“ от автомобили, които доведоха до частични и временни задръствания. Това от своя страна възпрепятства в известна степен възможността машините на фирмите, ангажирани със снегопочистването да извършват дейността си.

Даниел Панов поиска и получи съдействие от началника на КАТ Велико Търново за временно затваряне на улиците, по които има задръствания за да може снегопочистващата техника да разрине снега.

Въпреки многократните предупреждения за предстоящо застудяване и очакван снеговалеж огромната част от водачите на МПС шофират с летни гуми и това е единствената причина за образувалите се временни и частични задръствания. Улиците „Магистрална“, „Никола Пиколо“и „Краков“ бяха временно задръстени от автомобили с летни гуми, които препречваха уличните платна.

Община Велико Търново апелира към всички водачи, които не са сменели гумите на автомобилите си да не излизат на пътя за да не усложняват пътната обстановка и да не създават пречки на снегопочистващата техника.

До момента няма проблем със снабдяването с ток и вода на населените места на територията на Община Велико Търново. Започнало е снегопочистването на общинската пътна мрежа до и от населените места.

Община велико Търново напомня на собствениците и позвателите на жилищни и офис сгради, че съгласно разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда са длъжни да почистят снега на тротоарната площ пред сградите си.   

Сигнали за проблеми със снегопочистването, както и за паднали или счупени дървета, клани и други проблеми, причинени от обилният мокър сняг могат да се подават на телефони 062 619102 и 0888535603



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)