Анкетьори на Статистиката ще ни питат за образователна мобилност

Животът

23-10-2014, 17:31

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Хора от 18 до 34 години са обект на изследването

86 домакинства от 28 населени места в област Велико Търново ще бъдат анкетирани за изследване на образователната мобилност, съобщават териториалното статистическо бюро в старата столица. В периода 20 октомври - 28 ноември т.г. на територията на цялата страна Националният статистически институт чрез териториалните си бюра ще проведе изследването. Основната цел на наблюдението е пилотно събиране на данни през 2014 г. за младежката образователна мобилност чрез изследване на домакинствата. Ще бъде използван хармонизиран   въпросник, който ще осигури международна съпоставимост на получените резултати за страните от Европейския съюз. 
Обект на наблюдение са всички членове на включените в извадката домакинства на възраст 18 - 34 навършени години, като с тях ще се осъществят персонални интервюта. 
Изследването в област Велико Търново ще обхване 86 домакинства от 28 населени места. В регионалната извадка за областта попадат 12 града, както и 16 села. 
В област Велико Търново изследването на образователната мобилност ще се осъществи от анкетьори, които са служители на Териториално статистическо бюро - Велико Търново. При посещенията си в домакинствата те ще се легитимират със служебни карти. 
Повече информация за наблюдението може да бъде получена от Териториалното статистическо бюро във Велико Търново на телефон: 062 / 61 45 15 . 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов